Намери ни
To Top

Женският ни национален отбор по волейбол търси задължителна победа над Чехия в Ротердам

Женският ни национален отбор по волейбол ще преследва задължителна победа над Чехия на предстоящата световна квалификация в Ротердам. Селекцията на Иван Сеферинов ще се бори за едно от първите две места в турнира, който ще се проведе от 22 до 27 август, което ще й донесе и класиране на шампионата на планетата догодина. Според Джиго домакините от Холандия са основен фаворит, а след това се нареждат и лъвиците. Именно чехкините пък ще са главният ни конкурент за промоция.


Мачът с тях е на 23-ти, като в деня на откриването срещаме Словения. Останалите ни съперници са Белгия и Гърция.

„Имаме две задачи. Квалификацията за световно първенство е задача №1 и правим всичко възможно да се класираме. Втората е европейското първенство в Азербайджан. В момента всичко е насочено към квалификацията в Холандия. Наблюдавахме домакините в мачовете от Гран при. Задача №1 пред нас е да преодолеем тима на Чехия. Убедени сме, че ще се класираме“, отсече Джиго.

Той допълни, че европейското първенство в Азербайджан пък ще е своеобразен тест. Целта пред националките ще е да се класират по-напред от мъжете, което да ги направи и приоритетен тим в очите на федерацията за догодина.

Ощр от категория Волейбол