Намери ни
To Top

Грешката на века! Роналдо каза ДА на Ливърпул и получи брутален отговор

„Да подпишеш с Ливърпул е сбъдната мечта. Ще продължа да работя здраво, както досега. Надявам се да получа оферта от мърсисайдци, това е велик клуб. Подобен трансфер ще е от полза и за Спортинг, и за мен“, казва Кристиано Роналдо през 2003-а година.


Кристиано е цитиран от „Daily Express“. Изданието връща лентата назад и сочи тези думи на Роналдо и последвалата реакция от Ливърпул за най-голямата трансферна грешка на 21-и век.

Бившият мениджър на мърсисайдци Жерар Улие е признавал в миналото, че е пропуснал възможността да привлече португалската суперзвезда на „Анфийлд“.

Цитирайки Роналдо „Daily Express“ уверено твърди, че нежеланието на Пуул да форсира сделка със Спортинг Лисабон за Кристиано е най-сериозният трансферен провал на червените. Самият CR7 е бил готов да подпише с мърсисайдци, но получава негативен отговор от Ливърпул.

След това историята е ясна – преминаване в Манчестър Юнайтед. Велико сътрудничество със сър Алекс Фъргюсън. Редица трофеи за CR7 и последвал трансфер в Реал Мадрид, донесъл още голове и слава на Роналдо този път с фланелката на белите.

Мечтата на младият Кристиано да играе за Ливърпул, бе попарена заради огромна грешка на трансферния пазар на мърсисайдци. А сега Роналдо е легенда на Манчестър и на Острова шумят, че съвсем скоро ще се завърне в Юнайтед, за да наказва Пуул и всички останали конкуренти на червените дяволи в Англия.

Фортуна пък постави CR7 и Реал в една група от Шампионска лига с Ливърпул, в карето е и родният Лудогорец.

Ощр от категория Трансфери