Намери ни
To Top

Ще продължи ли доминацията на гранда от Торино?

Трансферното лято е в разгара си, а шампионът на Италия Ювентус продължава да търси играчи, с които отборът да вдигне класата. Клубът се раздели с две от големите си имена Даниел Алвеш, който вече е играч на ПСЖ и Леонардо Бонучи, който пък за изненада на целия футболен свят, облече екипа на Милан, но трябва да отбележим, че грандът от Торино също успя до този момент да се подсили с няколко доста любопитни имена.

Ръководството на “Старата госпожа” в лицето на Бепе Марота и Фабио Паратичи продължават да търсят нови играчи, футболисти, с които тимът да продължи да е на върха в Италия, но и не само това, а и отново да е сред най-големите тимове в Европа. Нещо, което в последните години безспорно се случва, но финалната крачка до този момент се оказва твърде голяма.


Дали Юве ще успее в оставащите няколко седмици до края на трансферния прозорец да се подсили с футболистите, от които наистина има нужда и с които да свали Реал Мадрид от върха? Предстои да видим, но със сигурност се работи в правилната посока.

“Черно-белият” щаб усилено търси нов централен полузащитник, играч, който да донесе нужната класа в халфовата линия. Юве се нуждае също и от десен краен бранител, може би и от централен защитник, но нищо не трябва да е на всяка цена, защото в отбора на Макс Алегри и сега има достатъчно класа. Все пак това ще е една година, в която се очакват доста промени в играта на отбора.

Почти сигурно е, че 49-годишният специалист ще изостави любимата в Италия схема с трима бранители и ще заложи на постройка с двама централни защитници. Точно това е и причината в Юве да бяха привлечени бързи и много мощни крила. Дъглас Коща и Федерико Бернардески може да се окажат перфектните изпълнители в схемата 4-2-3-1, където работата на фланговите играчи е от най-голяма важност.

В краткия прочит на схемата и анализирането на нещата, се вижда, че това е любимата постройка на головия хищник Гонсало Игуаин, който във всички клубове е играл с трима зад гърба си, а комфорта на аржентинския стрелец е от изключителна важност. Всичко в Юве през това лято за поредна година се прави с ясна идея и цел. Последните 22 дни до края на трансферния прозорец ще се важни за торинския гранд, защото изглежда, че остават само да се настроят няколко дребни детайла, за да може “черно-бялата” машина да продължи пътя си към големите успехи.

Списък с всички нови играчи в Ювентус:

Родриго Бентакур (Бока Хуниорс)
Дъглас Коща (Байерн Мюнхне)
Матиа Де Шилио (Милан)
Федерико Бернардески (Фиорентина)
Войшех Шчезни (Арсенал)

Списък с всички напуснали Ювентус:

Пауло Де Челие (свободен агент)
Даниел Алвеп (ПСЖ)
Федерико Матиело (СПАЛ)
Леонардо Бонучи (Милан)
Нето (Валенсия)
Роландо Мандрагора (Кротоне)
Марио Лемина (Саутхемптън)
Емил Аудеро (Вененция)

Трансферните цели на Ювентус:

Блейс Матюиди (ПСЖ)
Жоао Кансело (Валенсия)
Езекиел Гарай (Валенсия)
Балде Кейта (Лацио)
Милинкович-Савич (Лацио)
Костас Манолас (Рома)
Стеван Нзонзи (Севиля)
Емре Джан (Ливърпул)
Матео Ковачич (Реал Мадрид)
Леонардо Спинацола (Аталанта)

Ощр от категория Трансфери