Намери ни
To Top

Реал Мадрид е новият стар супершампион на Европа!

Кралят на Шампионската лига Реал Мадрид завоюва Суперкупата на Европа след триумф с 2:1 над Манчестър Юнайтед в сблъсък на колоси, игран в Скопие. Каземиро откри резултата в 24-ата минута по-скоро от положение на засада. В 52-ата Иско удвои, а десет минути по-късно Ромелу Лукаку отбеляза за шампиона в Лига Европа. Така кралският клуб защити трофея си, спечелен преди година.


Очаквано Кристиано Роналдо остана резерва, а мястото му зае Иско. Карим Бензема и Гарет Бейл бяха най-близо до гола от състава на “белите”. Жозе Моуриньо възложи нападателни задачи на Ромелу Лукаку и Хенрих Мхитарян. Португалецът беше заложил на схема с петима бранители.

Реал Мадрид – Манчестър Юнайтед 2:1+60
Още в третата минута защитата на английския тим изпусна Бейл, уелсецът протегна крак, но не успя да насочи добре топката и от шест метра я прати над гредата. В осмата Джеси Лингард се устреми фронтално към вратата и падна на дъгата, като реферът прецени, че няма нарушение. В 16-ата отбраната на Юнайтед се пропука, Каземиро беше изпуснат и стреля с глава – в напречната греда.

Секунди по-късно “червените дяволи” развиха контрадействие, при което Пол Погба реши да играе сам и беше блокиран. Испанците доминираха отчетливо, като владението на топката беше 65:35 в полза на “лос меренгес”. В 24-ата Даниел Карвахал центрира към наказателното поле, където беше изпуснат Каземиро и бразилецът засече топката с шпагат по диагонала – 1:0. Повторенията оставиха сериозни съмнения за засада. В 35-ата Андер Ерера успя отнеме топката и тръгна към наказателното поле, но там Лукаку не се ориентира и взе топката пред погледа на испанеца, давайки повод за засада.

Реал Мадрид – Мачестър Юнайтед+60
Опитите на манчестърци за отговор до края на полувремето така и не затрудниха Кейлор Навас. В 43-ата Лука Модрич нахлу в наказателното поле, загуби равновесие и топката, но топката попадна у Бензема, който шутира ниско, а Де Хеа прояви рефлекс и изби.

Носителят на Шампионската лига започна силно и втората част. В 47-ата минута Тони Кроос отправи силен шут от 22 метра – Де Хеа се протегна и съумя да избие. При следващата атака Марсело се втурна отляво и за малко да прати топката в мрежата след рикошет. В 52-ата Иско и Бейл направиха двойно подаване, малагийският халф получи на седем метра от голлинията под ъгъл и много фино насочи към далечния ъгъл за 2:0.

Реал Мадрид – Манчестър Юнайтед 2:1+60
Почти веднага след изпълнението на център тимът на Моуриньо отговори. Ерера центрира, Погба стреля с глава, а Навас изби, но на крака на Лукаку. Белгийският национал изстреля мощно и неточно топката от чиста позиция от девет метра. Англичаните пропуснаха стопроцентова възможност за връщане на интригата. В 61-ата разтресе напречната греда, след като получи сам в наказателното поле. Секунди по-късно Бензема остана на земята и не можа да стреля от чудесна позиция. В 62-ата Юнайтед успя да вкара, след като Лукаку този път не сгреши при добавката. Неманя Матич шутира силно от дъгата, Навас не изби добре и поднесе топката на тепсия на крака на нападателя, който насочи точно – 2:1.

Влизането на Маруан Фелаини увеличи процента спечелени топка в графата на символичните гости. Белгиецът беше постоянна заплаха в наказателното поле и често отнемаше пред наказателното поле на мадридчани. В 81-ата настъпателните действия на Юнайтед донесоха великолепен шанс пред Маркъс Рашфорд. Нападателят се озова очи в очи с Навас, изстрелът беше нисък към лявата греда, а костариканецът някак успя да избие с крак. Минута по-късно резервата Марко Асенсио показа чудесен поглед към играта, но Бензема не успя да центрира и провали усилията на своите. В 83-ата, за радост на публиката, в игра се появи и голямата звезда Кристиано Роналдо. В 91-ата Фелаини беше оставен в наказателното поле, но не насочи добре с глава. Минута по-късно Лукас Васкес показа техника отдясно и сервира топка на крака на Асенсо, който стреля в обсега на Де Хеа.

Реал Мадрид – Манчестър Юнайтед 2:1+60
Реал Мадрид продължава да трупа трофеи и да подобрява рекорди. „Белите“ станаха първият тим от 1990 година насам, който защитава трофея си от Суперкупата на Европа. Тимът на Зинедин Зидан продължи да ниже гол след гол и вкара попадение в 66-и пореден мач.

РЕАЛ МАДРИД – МАНЧЕСТЪР ЮНАЙТЕД – 2:1
1:0 Каземиро (24)
2:0 Иско (52)
2:1 Лукаку (62)

Реал Мадрид: Навас; Карвахал, Варан, Рамос, Марсело; Модрич, Каземиро, Кроос; Бейл (74 – Асенсио), Бензема (83 – Кристиано), Иско (74 – Васкес)
Манчестър Юнайтед: Де Хеа; Линдельоф, Смолинг, Дармиан; Валенсия, Матич, Ерера (56 – Фелаини), Погба, Лингард (46 – Рашфорд); Мхитарян, Лукаку

Ощр от категория Футбол