Намери ни
To Top

Дунав и Етър се обсипват със закани

Хитът на отминалия сезон Дунав приема днес от 20,30 часа в Русе новака Етър в търсене на задължителна победа. Двубоят е последен от програмата на четвъртия кръг, а причината за ултимативното преследване на успеха е, че след това на „драконите“ предстоят два изключително тежки мача с обновения Левски и шампиона Лудогорец.

В Етър също се надъхват преди мача и се заканват да разочароват русенци. „Виолетовите“ вървят без победа в елита и смятат, че двубоят с Дунав е идеален случай, да постигнат първата.


В състава на треньора Станислав Генчев след контузии се завръщат Веселин Минев и Румен Руменов, които пропуснаха мача с Верея в миналия кръг. Отново ще отсъства Ерик Почански, който е навъзстановен. В групата за мача обаче попадна новото сенегалско попълнение в атака Алуине Бадара.

В същото време треньорът на русенци Веселин Великов ще разчита на всички с голямото изключение на трайно контузения страж Мартин Луков.

Двата тима изиграха контрола по време на лятната подготовка, като Етър спечели с 2:0 и пропусна да бие с по-убедителен резултат. Дали ще се повтори това ще разберем тази вечер.

Вероятни състави:

Дунав: Антонов, Милчев, Ларин, Патев, Хубчев, Димов, Станоев, Карагарен, Шопов, Костадинов, Будинов.

Етър: Иванов, Минев, Пехливанов, Василев, Александров, Кямил, Апостолов, Танасов, Тодоров, Стоянов, Колев.

Ощр от категория Футбол