Намери ни
To Top

Венгер за трансфера на Неймар: Така става, когато държави притежават клубове

„След като отделни държави започнаха да притежават собствени клубове, вече всичко е възможно и е много трудно да се спазва финансовият феърплей.”

Това заяви Арсен Венгер, треньор на Арсенал, по повод преминаването на Неймар от Барселона в Пари СЖ срещу сумата от 222 млн. евро.

Рекордният чек бе връчен на каталунците от адвокатите на 25-годишния бразилец, който ще прибира нечуваните за заплата на футболист 865 000 евро на седмица в Париж.

„Ние все още живеем рационално.


Не сме единствените в това отношение, тъй като 99% от клубовете правят същото, но, разбира се, не можем да се конкурираме на това ниво”, допълни треньорът на Арсенал, визирайки факта, че на практика правителството на Катар притежава Пари СЖ чрез своята организация „Катар Спортс Инвестмънт”.

„През миналата година преминахме границата от 100 милиона и само година по-късно вече преминахме котата от 200 милиона. Когато се замислите, че Тревър Франсис бе първият футболист, за когото бяха платени 1 милион паунда, което изглеждаше безразсъдно, ще видите колко далеч сме стигнали и в какво се превърна футболът. Той премина отвъд всякакви изчисления и рационалност. Цифрите вече са сравними с тези в НБА. Цената на един играч вече зависи от самоличността на купувача, но не може да бъде поставена в пазарен контекст. Финансовият потенциал на купувача определя всичко“, допълни Венгер.

Ощр от категория Трансфери