Намери ни
To Top

Дерменджиев: Трябва да се отърсим след отпадането от Шампионска лига

„На този етап отборите са с изравнени сили, но в крайна сметка, като жребий, като отбор, ние вече играхме с шампиона оттам. Знаем, че Судува са трети, но отстраниха Сион. Така че нямаме право на подценяване и на лежерност. Тези два мача трябва да бъдат спечелени, имам предвид и двата мача.


По този начин Георги Дерменджиев коментира жребия за плейофите на Лига Европа, отредил на Лудогорец за втори път да се изправи срещу литовски съперник, а именно Судува.

„Още днес ще имаме достатъчно статистика и информация и започваме да се подготвяме. Може би е по-добре, че ние сме домакини на първия мач. Не знам дали пак ще се играе на изкуствен терен“, посочи треньорът на българския шампион пред Дарик радио.

„Ние бързо трябва да се отърсим от отпадането от Шампионската лига, макар че има много сериозно разочарование. Играхме добре, но отпаднахме. В крайна сметка сме професионалисти, насочваме се към следващия съперник. Искаме да компенсираме отпадането от ШЛ с добро представяне в Лига Европа“, допълни той и коментира възможността Марселиньо да получи наказание от два мача заради червения си картон срещу Апоел БШ и да пропусне двете срещи.

„Имаме достатъчно добри футболисти, които да заменят Марселиньо.“

За новото полско попълнение:

„Няма да можем да ползваме Яцек Гуралски, тъй като той е играл в евротурнирите с Ягелония и ще бъде картотекиран евентуално за груповата фаза.”

Ощр от категория Шампионска лига