Намери ни
To Top

Венгер: Така става, когато държави притежават клубове

Мениджърът на Арсенал Арсен Венгер коментира с известна доза огорчение рекордния трансфер на Неймар в Пари Сен Жермен, като отбеляза, че лондончани няма как да се конкурират с клубове, зад които стоят цели държави. Опитният специалист визира френския тим, чийто собственик е Катар Спортс Инвестмънтс.

„След като отделни държави започнаха да притежават собствени клубове, вече всичко е възможно и е много трудно да се спазва финансовият феърплей. Ние все още живеем рационално.


Не сме единствените в това отношение, тъй като 99% от клубовете правят същото, но, разбира се, не можем да се конкурираме на това ниво. През миналата година преминахме границата от 100 милиона и само година по-късно вече преминахме котата от 200 милиона. Когато се замислите, че Тревър Франсис бе първият футболист, за когото бяха платени 1 милион паунда, което изглеждаше безразсъдно, ще видите колко далеч сме стигнали и в какво се превърна футболът. Той отиде отвъд всякакви изчисления и рационалност. Цифрите вече са сравними с тези в НБА. Цената на един играч вече зависи от самоличността на купувача и не може да бъде поставена в пазарен контекст. Финансовият потенциал на купувача определя всичко“, заяви Венгер.

Ощр от категория Трансфери