Намери ни
To Top

Според Моуриньо трансферът на Неймар не е скъп

Мениджърът на Манчестър Юнайтед Жозе Моуриньо направи любопитен коментар относно предстоящия многомилионен трансфер на Неймар в Пари Сен Жермен. Според Специалния 200 милиона не са толкова много за играч като бразилеца, но последствията от тази сделка ще предизвикат проблеми, защото ще вдигнат цените на играчите като цяло.

„Не мисля, че 200 милиона са прекалено висока цена за него. Трансферът е скъп от гледна точка на факта, че сега ще има повече играчи, които ще струват 100 милиона, 80 милиона или 60 млн.


Мисля, че това е проблемът. Неймар е един от най-добрите в света. Освен това от комерсиална гледна точка той е много силен и съм сигурен, че в ПСЖ са помислили и за това. Така че проблемът не е самият трансфер на Неймар, а последствията от него“, смята Моуриньо.

Португалецът оцени със суперлативи и дебюта на новото попълнение на „червените дяволи“ Неманя Матич, който игра 45 минути в двубоя със Сампдория. „Според мен да играеш толкова опростено на тази позиция е гениално и Матич е гений, защото прави всичко толкова просто. Той е фантастичен. Той играе, използвайки мозъка си. Разбира се, трябва да бъде в по-добра физическа форма, за да покаже най-доброто от себе си, но не е лесно, когато не си водил предсезонна подготовка.“

Ощр от категория Трансфери