Намери ни
To Top

Реал победи звездите на МЛС чак след дузпи

Реал Мадрид победи с дузпи Отбора на звездите на МЛС в приятелски мач, игран на „Солджър Фийлд“, в Чикаго, САЩ. „Кралският клуб“ трябваше да спечели още в редовното време, след като гостите създадоха цели 30 положения пред вратата на съперника, но футболистите в бяло демонстрираха нетипична голова немощ в завършването на атаките си. Борха Майорал изведе мадритистите напред в 59-ата минута, но Дом Дуайър изравни в 86-ата. Така победителят трябваше да бъде определен с дузпи, като испанците бяха безгрешни от бялата точка, докато домакините пропуснаха на два пъти и загубиха с 2:4

Реал тотално доминираше през първото полувреме, като създаде куп положения, но повечето удари на испанците не попадаха в очертанията на вратата.


Първо Иско и Васкес стреляха покрай вратата. След това в 22-ата минута Марко Асенсио бе изведен в пеналта и шутира от малък ъгъл, като Тим Хауърд трябваше да се намесва решително. В 34-ата минута Иско получи в наказателното поле и опита да прехвърли вратаря, но Хауърд се намеси хладнокръвно и спаси. След това Серхио Рамос стреля опасно от фаул над вратата, а минута по-късно и Тони Кроос имаше добра възможност, но и неговият удар бе неточен.

В 36-ата минута домакините стигнаха до най-добрата си възможност за гол. Те организираха бърза контраатака и Давид Вийя бе намерен в наказателното поле, но отблизо не успя да преодолее вратаря Кейлор Навас.

В 43-ата минута пък Реал имаше поредната добра възможност като Серхио Рамос се бе включил в предни позиции и излезе очи в очи с вратаря, но опитът му за прехвърлящ удар бе доста разочароващ.

По-добрата игра на „белия балет“ все пак даде резултат. В 59-ата минута Борха Майорал получи извеждащ пас в пеналта и с прецизен удар матира вратаря за 0:1. В 68-ата минута гостите можеха и да удвоят, но изстрел на Гарет Бейл се отби от гредата.

В 70-ата минута пък американците пропуснаха да се върнат в мача. Те организираха страхотна контра и ударът на Николич спря в мрежата, но от външната страна.

В 86-ата минута домакините все пак се добраха до изравняване. При едно центриране от корнер Макарти стреля с глава в гредата, а в последвалото меле Дом Дуайър бе най-съобразителен и отблизо вкара топката във вратата за 1:1.

В крайна сметка се стигна до дузпи, като героят за американците Дуайър пропусна от бялата точка, а след това същото направи и Джовани дос Сантос. Всички изпълнители на Реал пък показаха здрави нерви и реализираха и така с 4:2 испанците спечелиха мача.

Това бе последна проверка за „кралския клуб“ преди мача за Суперкупата на Европа срещу Манчестър Юнайтед другата седмица.

Ощр от категория Футбол