Намери ни
To Top

Григор оцеля след тежък мач с британец

Григор Димитров започна с изстрадана победа участието си на турнира по тенис City Open във Вашингтон, САЩ. Българинът се наложи трудно в три сета над британеца Кайл Едмънд със 7:5, 4:6, 6:3. Срещата бе от 2-ия кръг на надпреварата от сериите АТР 500 с награден фонд над 2 млн. долара


.

Мачът започна равностойно, като всеки от двамата тенисисти печелеше сравнително безпроблемно своите подавания до 5:5. Тогава дойде първият по-тежък момент за Григор Димитров, който допусна да губи с 0:40 на свой сервис. Българинът обаче успя да се измъкне с няколко добри сервиса и с помощта на съдията.

При 30:40 един ретур на Едмънд бе отсъден аут, но той поиска „ястребово око“ и се оказа, че топката „хваща“ линията. Британецът поиска да му бъде дадена директна точка, с която да спечели гейма, но съдията нареди преиграване, а Димитров се възползва от изнервянето на съперника и спечели гейма за 6:5 в своя полза. В следващия гейм хасковлията успя и да пробие подаването на британеца и да спечели сета със 7:5.

Едмънд обаче далеч не изглеждаше сломен от неприятното развитие на нещата и започна втория сет дори още по-мобилизиран. Той успя още в третия гейм да пробие сервиса на Григор и да поведе с 2:1, а след това и с 3:1.

В шестия гейм Димитров имаше отличен шанс да върне пробива. Той водеше с 40:15, но не се възползва, а след това пропусна още две точки за пробив. Този гейм бе един от най-дългите в мача и продължи над 9 минути, но отиде на сметкатана Едмънд за 4:2. До края на сета британецът не изпусна инициативата и го затвори с 6:4 в своя полза.

В третия сет и двамата тенисисти бяха много съсредоточени на свой сервис и играта отново тръгна гейм за гейм до 4:3 в полза на Гришо. Тогава той се възползва от миг на колебание в играта на съперника и успя да пробие за 5:3, а след това на свой сервис сложи и точка на спора за 6:3 в своя полза.

Това бе първа среща между тези двама тенисисти. В следващия кръг Димитров ще се изправи срещу победителя от сблъсъка между Стив Джонсън и Данийл Медведев.

Ощр от категория Тенис