Намери ни
To Top

Георги Дерменджиев ще изведе Лудогорец за 27-и път в Европа

Днешният реванш с Апоел Беер Шева ще е мач № 27 за Георги Дерменджиев като старши треньор в Европа. Всички му срещи са с Лудогорец. В 26-те двубоя досега той има 7 победи, 8 равенства и 11 загуби при голова разлика 35-45. Дебютът му е на 6 август 2014-а в реванша с Партизан в Белград, завършил 2:2, от третия квалификационен кръг за ШЛ.


Именно тази фаза сега може да се окаже препъникамък за него. Тогава след първата среща в Разград (0:0) Стойчо Стоев бе уволнен. Пикът на Лудогорец при Дерменджиев бе през миналата есен, когато отборът излезе от групата си в Шампионската лига. След това обаче отпадна на 1/16-финалите в Лига Европа от Копенхаген след безлично представяне и в двете срещи. Оттам тръгна и спадът във формата на тима. Точно срещите с Копенхаген са и единствените на Дерменджиев в този турнир. Всички останали 24 мача са в ШЛ.

Опитният специалист има и няколко мача в евротурнирите като помощник-треньор на Литекс, а също така и на Лудогорец в периодите, в които асистираше на Ивайло Петев и Стойчо Стоев.

Ощр от категория Шампионска лига