Намери ни
To Top

Ювентус държи на Матюиди, но ПСЖ не е готов на отстъпки

Ръководството на Ювентус няма намерение да увеличава офертата си за Блес Матюиди. “Бианконерите” имат силно желание да привлекат полузащитника на Пари Сен Жермен, но не са готови да предложат повече от 15 милиона евро.

Шампионите на Италия усилено търсят футболист, с когото да подсилят халфовата си линия, и са решили да възобновят интереса си към Матюиди, след като през миналата година сделката за негов трансфер в гранда от Торино пропадна в последните часове на летния трансферен период.

Според “Гадзета дело Спорт” Матюиди остава най-голямата трансферна цел на ръководството на Юве към момента, но това не означава, че за него ще бъде похарчена по-голяма сума.


Парижкият клуб държи да получи 20 милиона за 30-годишния полузащитник и за сега двата клуба имат сериозни разминавания в преговорите, макар разликата в сумите да изглежда символична.

В ПСЖ обаче не са готови на никакви финансови отстъпки, тъй като трябва да съберат колкото се може повече пари от изходящи трансфери, за да покрият изискванията на финансовия феърплей, ако 222-милионната сделка за Неймар бъде осъществена.

В същото време, според френското издание “Ле Паризиен”, Матюиди би предпочел трансфер в клуб от Висшата лига на Англия, но има принципна договорка с шефовете на Ювентус .

Ощр от категория Трансфери