Намери ни
To Top

Кристиано вече е в съда

Най-добрият футболист в света за 2016 г. Кристиано Роналдо вече е в съдебната зала в едно от предградията на Мадрид. Там футболистът на местния Реал ще отговаря на въпросите на съдията по делото срещу него укриване на данъци в размер на 14,7 млн. евро. Около 12:15 часа португалският национал пристигна в компанията на шефа на охраната на клубния си тим, а адвокатите му влязоха малко предо това.


Според прокуратурата Роналдо е спестил на испанската хазна 14,7 млн. евро от имиджовите си права в периода 2011 – 2014 г. Обвинението твърди, че разполага с доказателства, според които европейският шампион е ползвал услугите на офшорни фирми от Вирджинските острови и Ирландия, за да укрие данъците.

Нарушенията му са четири – по едно отделно за 2011, 2012, 2013 и 2014 г. За всяко едно от тях се предвижда затвор от 2 до 6 г. Прокуратурата обаче ще настоява за общо минимум 7 години зад решетките.

Ако бъде признат за виновен, Кристиано ще трябва да плати въпросните 14,7 млн. евро и още почти толкова във вид на глоба.

Очаква се той да пледира “невинен”.

Ощр от категория Футбол