Намери ни
To Top

Дани Алвеш окуражи Неймар: Бъди смел, този свят е за смелите

Дани Алвеш посъветва своя приятел, сънародник и бивш съотборник в Барселона Неймар да бъде егоист и да последва десния бек в Пари Сен Жермен. Френският гранд е готов да плати откупуващата му клауза в размер на 222 млн. евро.

„Говоря с него всеки ден, но невинаги за футбол. Опитвам се да го успокоя, защото в такива моменти, когато слушаш хората да ти говорят от всички страни, можеш да полудееш”, каза Дани Алвеш снощи след звездния си дебют срещу Монако за Суперкупата на Франция.


Алвеш вкара блестящ гол от пряк свободен удар и даде асистенция за победния гол на Адриен Рабио за победата с 2:1 и така спечели трофей още в първия си мач с екипа на парижани.

Крайният защитник разкри какъв съвет е дал на Неймар.

„Трябва да си егоист, защото клубовете не мислят за теб, когато не постигаш нужните резултати, аз съм пример за това. Казах му едно нещо – да бъде смел, защото този свят е за смелите. Решенията са за смелите и аз съм най-смелият, защото реших да напусна Барселона и да ида в Ювентус. Неймар сега трябва да вземе решение, за да продължи да се развива. Искам само моят приятел да е щастлив където и да е, ако това е тук в ПСЖ още по-добре”.

Ощр от категория Футбол