Намери ни
To Top

Барса удари Реал в зрелищно Ел Класико и триумфира в Маями

Барселона победи Реал Мадрид с 3:2 в сблъсък от приятелския турнир Интернешънъл Чемпиънс Къп в Маями, САЩ, с което каталунците си осигуриха и трофея от надпреварата.

Възпитаниците на Ернесто Валверде и Зинедин Зидан се изправиха един срещу друг в генерална репетиция за предстоящия дуел за Суперкупата на страната, който ще се играе на 13 и 16 август.

Двата отбора направиха зрелищно шоу пред препълнените трибуни на „Hard Rock Stadium“, с което на максимална степен оправдаха очакванията за поредния грандиозен сблъсък.

Каталунците излязоха напред в резултата още в 3-та минута, след като аржентинската звезда на отбора Лионел Меси, който след рикошет в тялото на Варан прати топката в мрежата на Навас.


В 7-та минута Ракитич удвои аванса за Барса, след като получи хубав пас от Суарес и му остана само чрез мощен изстрел да покачи за 2:0.

Реакцията на Реал не закъсня и в 14-та минута Матео Ковачич успя да намали за 1:2 след първата по-опасна атака на „белите“.

Играчите на Зинедин Зидан продължиха да търсят изравнителното попадение и логично до такова се стигна в 36-та минута. Реал организира мощна атака, при която Ковачич подаде към Асенсио, за който остана само да изравни за 2:2.

Пет минути след подновяването на играта защитата на Кралския клуб изпусна Жерар Пике, който необезпокояван прати топката в мрежата на Реал за 3:2.

До края на двубоя положенията пред двете врати не липсваха, но в крайна сметка не се стигна до промяна в резултата и Барселона се поздрави с победата.

Ощр от категория Футбол