Намери ни
To Top

ПСЖ и Барса финализират сделката на века в понеделник или вторник

Неймар вече е договорил личните си условия с Пари Сен Жермен и мегасделката може да бъде завършена още в началото на новата седмица, пише „Марка”.

Бащата на нападателя на Барселона води преговорите с френския гранд и е договорил за сина си петгодишен договор, с който Неймар ще печели по 27 млн. паунда на година след облагането с данъци.

Трансферът ще бъде най-скъпият в световната история.


За Неймар ще бъдат платени 222 млн. евро /клаузата му за откупуване/, което е повече от двойно над това, което Манчестър Юнайтед плати на Ювентус – 105 млн. евро, за най-скъпия играч в света към момента – Пол Погба.

RMC допълва, че сделката може да стане факт в понеделник или вторник, когато вече всички последни детайли ще бъдат уточнени.

Според АS, ПСЖ ще поиска да включи Анхел Ди Мария в сделката, за да облекчи финансовия аспект от преминаването на Неймар в Париж. Но освен Ди Мария, каталунците ще поискат да вземат един измежду най-добрите атакуващи халфове във Висшата лига – Филипе Коутиньо, Еден Азар или Деле Али.

Андрес Иниеста вече изрази мнение, че 200 или дори 300 млн. евро в клубната каса няма да бъдат по-ценни за Барселона от самия Неймар на терена.

Ощр от категория Анализ