Намери ни
To Top

Топ играч си призна, че залагал на снукър мачове

Финалистът от “Мастърс” тази година и бивш член на топ 16 в световната ранглиста по снукър (в момента 22-ри) Джо Пери си признал, че между 2009 и 2013 година е залагал на няколко мача в различни букмейкърски къщи. Световната билярд и снукър асоциация излезе с официално изявление на интернет страницата си по случая.

В него се обяснява, че между 23 септември 2009 година и 3 юни 2013 година Пери е направил 193 залога на снукър мачове с пет различни профила в сайтове за онлайн залози. Нито един от въпросните двубои не е с участие на Пери, но има такива от турнири, в които и той се е състезавал.


Въпросните залози са с обща стойност 2 806.49 паунда, като чистата печалба на Джентълмена е 832.09 лири. Отчита се фактът, че Пери е признал провинението си и е оказал пълно съдействие по време на разследването, като СБСА приема, че той не е направил нищо, за да повлияе на изхода от мачовете, на които е залагал.

На играчите е забранено да залагат на каквито и да е събития, организирани от World Snooker и СБСА, така че на Пери е наложено любопитно наказание:

– глоба от 2500 паунда

– отстраняване от всички снукър събития в рамките на 3 месеца, само че санкцията влиза в сила чак след края на Световното първенство през 2018 година (стига преди това да не бъдат открити някакви други провинения на Пери)

Джентълмена има една ранкинг титла на сметката си – Players Championship Grand Final 2015, както и финал в “Мастърс” тази година.

Ощр от категория Спорт