Намери ни
To Top

Димитров срещу кореец или британец във Вашингтон

Българският тенис ас Григор Димитров ще се изправи срещу кореец или британец в първия си мач от турнира от сериите АТР500 във Вашингтон – единственото събитие в САЩ от тази категория на световния тур и едно от шестте подгряващи US Open.

Като четвърти поставен в основната схема хасковлията започва участието си от втори кръг, където ще срещне победителя от двойката Хьон Чун – Кайл Едмънд. Димитров е във втората половина на схемата, където по-високо поставен от него е Кей Нишикори (2), с когото съответно може да се срещнат на полуфиналите. Преди това обаче за първата ни ракета има евентуален сблъсък със Стив Джонсън в трети кръг, а на четвъртфиналите потенциално може да срещне петия поставен Александър Зверев или 10-ия Ник Кирьос.


Димитров отпадна в първия си мач миналата година от Дан Еванс с 4:6, 4:6 и съответно няма да защитава точки за световната ранглиста.

Първи в схемата е Доминик Тийм, а трети – Милош Раонич, който заедно с Григор получи “уайлд кард” за турнира с награден фонд 2 002 460 долара. Началото е на 29 юли, а финалът е на 6 август.

Ощр от категория Тенис