Намери ни
To Top

Томаш залага на румънско дуо в атака срещу Пирин

След добрия мач като гост на Дунав (1:1) Берое ще се опита да запише първа победа за сезона в домакинството си на Пирин (Благоевград). В Русе заралии създадоха доста голови положения и могат да съжаляват, че не си тръгнаха с трите точки. Старши треньорът Александър Томаш се надява днес футболистите му да са по-концентрирани пред противниковата врата и да зарадват феновете с успех срещу “орлетата”. Съставът на Милен Радуканов е непредивидим.


На старта благоевградчани удариха като гост Ботев (Пловдив), но след това се препънаха на свой терен срещу новака Септември (София).

В групата на Берое попадна Антон Карачанаков, който доскоро лекуваше травма. Той обаче ще остане резерва срещу родния си тим. Очаква се в атака Томаш да заложи на двамата румънци – Серджиу Негрут и Драгош Фиртулеску. Извън състава ще остане новото попълнение Матю Бонифейс.

За Пирин по всяка вероятност ще започне Радослав Кирилов. Крилото е бивш футболист на Берое. Той ще напада отдясно, а по левия фланг ще действа Даниел Младенов. На върха на атаката пък ще играе Станислав Костов.

Берое няма загуба в последните си 8 мача срещу Пирин (4 победи и 4 равенства), а само в Стара Загора не познава вкуса на поражението срещу този съперник в 24 поредния двубоя.

ППЛ, 3-и кръг:

БЕРОЕ – ПИРИН

Вероятни състави:

БЕРОЕ (4-4-2): Перниш; Желев, Динков, Виданов, Пенев; Цонев, Райнов, Охене, Еуженио; Негрут, Фиртулеску
Старши треньор: А. Томаш
ПИРИН (4-2-3-1): Макенджиев; Башлиев, Николов, Сандев, Попев; Паланков, Костадинов; Кирилов, Благов, Младенов; Костов
Старши треньор: М. Радуканов

СЪДИЯ: Станислав Ставров
СТАДИОН: “Берое”
НАЧАЛО: 18:45 часа

Ощр от категория Футбол