Намери ни
To Top

Министър Кралев инспектира строежа на „Арена Бургас“

Министърът на младежта и спорта Красен Кралев, кметът на Бургас Димитър Николов, изпълнителният директор на „Академика 2011“ Борис Тодоров и представители на фирмата-изпълнител направиха инспекция на строежа на зала „Арена Бургас“.
„Арена Бургас“ трябва да е готова до 2018 година+14

„Много съм доволен от напредъка на строежа. Това ще бъде най-внушителната спортна зала в България, най-добре планираната и конструирана. Взели сме си бележки от силните и слабите страни на другите големи зали в страната.


„Арена Бургас“ ще бъде изключително функционално съоръжения от огромно значение за българския спорт. Ще можем да приемаме състезания от най-висок ранг“, коментира министър Красен Кралев. „След завършването на залата страната ще разполага с уникален пакет от 5 спортни съоръжения – 4 новопостроени и едно реконструирано, всички по времето на трите правителства на Борисов“, допълни той.
„Арена Бургас“ трябва да е готова до 2018 година+14

По време на инспекцията стана ясно, че грубият строеж на „Арена Бургас“ ще бъде завършен до края на годината, а до края на 2018 г. залата ще бъде окончателно готова. За да се удовлетвори желанието на Община Бургас обектът да бъде готов колкото се може по-рано, строителите работят с удължено работно време. След като залата бъде готова в края на 2018 г. страната ни ще може да кандидатства за домакинство на Европейско първенство по лека атлетика.
„Арена Бургас“ трябва да е готова до 2018 година+14

„Още преди да е завършена залата има голям интерес от спонсори, които желаят да дадат името си спортното съоръжение“, сподели министър Кралев. Следващата седмица започват преговорите с „Кауфланд“, които първи са изявили желание да бъдат спонсор на съоръжението.
„Арена Бургас“ трябва да е готова до 2018 година+14

„Арена Бургас“ ще бъде енергийно ефективна, за да се минимализират разходите за поддръжката й. Залата е проектирана като многофункционален обект, предлагащ пространство за практикуването на широк диапазон от спортове. Съоръжението ще се използва основно за лека атлетика, като отговаря на изискванията за провеждане на първенства от най-висок ранг.
„Арена Бургас“ трябва да е готова до 2018 година+14
Спортното съоръжение е без аналог и е разделено функционално на четири подобекта: основна зала за лека атлетика, хандбал, баскетбол, бойни спортове, волейбол и др., в това число концерти, конференции и конгреси, малка зала с капацитет 1 500 души, тренировъчна зала и открит етажен паркинг.
„Арена Бургас“ трябва да е готова до 2018 година+14

Спортното съоръжение ще отговаря на всички най-съвременни нормативни и експлоатационни изисквания за подобен тип съоръжение. Обектът ще разполага с възможност за интегриране на допълнителни, преместваеми трибуни, разширяващи зрителския капацитет. Голямото пространство, определено за паркинг позволява поемането на голям обем посетители и техника, предназначена за организирането на мероприятията.
„Арена Бургас“ трябва да е готова до 2018 година+14

Тренировъчната зала ще се използва за текуща спортна дейност. За организиране на състезания по лека атлетика капацитета на посетителите е 7200 бр. места. За организиране на събития за отборни спортове капацитета на посетителите е 8200 бр. За организиране на концерти с допълнителни правостоящи места максималния капацитет на посетителите е 14 200 бр.

Ощр от категория Спорт