Намери ни
To Top

Ветроходът „Калиакра“ отново ще е част от „Кор Кароли“

Ветроходът „Калиакра“, символът на българското ветроходство и тази година ще бъде част от регатата „Кор Кароли“. Баркентината ще бъде като истинско украшение на престижното ветроходно състезание и ще съпътства участниците.

„Калиакра“ ще потегли от Варна към Бургас на 12 август, като ще пристигне там късно през нощта. На следващият ден ветроходът в 9.


30 ч с гости, ВИП-персони, журналисти и спонсори ще излезе в открито море, като в 11.30 ч. ще се върне отново на кея. Веднага след това „Калиакра“ потегля към „Свети Влас“, където ще остане на котва пред марината. Вечерта екипажът на баркентината ще изненада всички гости и участници в регатата със специално светлинно шоу.

На 14 август ветроходът ще бъде стартов кораб за втората гонка от регатата. Веднага след като участниците потеглят, „Калиакра“ се насочва към Варна. На 15 август ветроходът отново излиза на море, в залива, с гости на борда, като отново ще бъде използван за стартов кораб на последната гонка. След това „Калиакра“ ще остане близо до участниците и след около 2 часа се прибира на морска гара.

Организаторите на регатата изказват специални благодарности на Български морски квалификационен център за подкрепата, които тази година отново са партньори на регатата „Кор Кароли“.

Ощр от категория Водни спортове