Намери ни
To Top

Ламар Одъм: Кокаинът бе моето ежедневие

Ламар Одъм говори в искрено интервю за The Players’ Tribune, в което се върна назад към тъмното си минало. По собствените му думи в най-лошия си период, двукратният шампион на НБА е посягал към кокаина и други опиати и алкохол ежедневно. На практика той живее втори живот, след като през 2015 година бе намерен в безпомощно състояние в бордей в щата Невада след комбинация от дрога и алкохол.

“Когато се събудих в стаята на болницата в Невада, не можех да се движа.


Не можех да говоря. Бях затворен в собственото си тяло. Намирах се в тотален шок. Това бе първият път, в който се чувствах абсолютно безполезен”, разказва 37-годишният бивш играч на Лейкърс, Клипърс, Маями и Далас.

“Употребявах кокаин ежедневено. Бях изгубил контрол. Дрогата те превръща в различен човек, в различни хора и те кара да правиш неща, за които дори не би помислил иначе. За първи път шмърках кокаин, когато бях на 24. И то без конкретна причина. Просто ей така”, добавя играчът, който си припомни и друг ужасен момент от жизнения си път – загубата на майка му.

“Не мисля, че бях готов да се сбогувам с майка си на едва 12-годишна възраст. Това ме беляза. Колкото и да си силен и каквото и да си мислиш, че можеш да направиш. Ракът просто я беше опустошил”, върна лентата назад Ламар.

“Кокаинът си играе с емоциите ти. В един момент си на върха на щастието, а после си на дъното”, коментира болезнената тема той и добави, че когато синът му Джейдън е починал на 6-месечна възраст, нещата с наркотиците са станали още по-тежки за него.

“Всяка сутрин, когато се събудя, първо поглеждам снимките. На баба ми, на майка ми, на Джейдън. За да си припомням. Какъв е животът. Сега се чувствам добре, усещам енергията, усещам любовта. Тези л*йна, в които се бях забъркал, ме карат да се наслаждавам максимално на всеки ден”, завършва той и споделя още, че е тотално чист.

Ощр от категория Баскетбол