Намери ни
To Top

ЦСКА-София преговаря с Дока Мадурейра

Сериозен трансферен удар подготвя ЦСКА-София след слабия старт на сезона в Първа лига. Ръководството на клуба е в напреднали преговори за връщането у нас на бившия играч на Литекс Дока Мадурейра. Той бе продаден в Турция през 2011 година и направи няколко впечатляващи сезона в Истанбул ББ. Двукратният шампион с ловчанлии обаче вече издиша в конкуренцията, която създадоха в клуба с привличането на играчи от ранга на Емануел Адебайор, Елжеро Елия, Гьокхан Инлер, Мевлют Ердинч, Гаел Клиши, Жуниор Кайсара и др.


Истанбул ББ завърши втори през миналия сезон след шампиона Бешикташ, а приносът на 33-годишния Дока се изчерпва с 2 мача като титуляр и 9 влизания от резервната скамейка. Все пак бразилецът е успял в тези срещи да вкара 3 гола.

Разговорите за привличането на Мадурейра в ЦСКА-София трябва да приключат най-късно до средата на следващата седмица. В същото време обаче се разбра, че халф от Уругвай е отказал да премине в състава на “армейците”, които имат три-годишна забрана за участие в евротурнирите. Футболистът е предпочел да подпише с отбор от Скандинавия, отколкото да дойде в България и да облече червената фланелка.

“Меридиан мач”

Ощр от категория Трансфери