Намери ни
To Top

Първият срещу втория един срещу друг във Варна

Днес в 18:15 часа предстои интересен сблъсък между първия и втория във временното класиране в Първа професионална лига. Колкото и да е изненадващо, но след първите два кръга това са отборите на Черно море и Дунав (Русе). Те ще се изправят един срещу друг на стадион “Тича” във Варна.

“Моряците” започнаха новата кампания по най-добрия възможен начин с две победи в актива си.


В първия кръг те надиграха новака Витоша (Бистрица), а във втория се разправиха и с Верея (Стара Загора). В тези два мача варненци вкараха 5 попадения и не допуснаха гол в своята врата. Това дава самочувствие на играчите на Георги Иванов – Гонзо, че могат и днес да продължат победния си ход. Още повече, че тимът се завръща в своя дом стадион “Тича”, след като в продължение на 14 месеца домакинстваше в Каварна, докато траеха ремонтните работи по съоръжението.

В Дунав обаче също не могат да се оплачат след първите си два мача в първенството. Тимът от Русе първо победи Септември (София), а след това врътна равен с Берое. Сега за възпитаниците на Веселин Великов предстои нелеко гостуване, но “драконите” вярват, че могат да си тръгнат с точка, а защо не и с три.

Статистиката показва, че Дунав има предимство в досегашните сблъсъци между двата тима в елита. В 43 изиграни двубоя русенци са записали 20 победи срещу 11 на варненци и 12 равенства. Не така стоят нещата, когато говорим за мачовете във Варна. Там Черно море има превъзходство с 9 победи, 6 равества и 6 загуби.

Домакините днес ще бъдат без контузения Витиня. Други кадрови проблеми обаче няма и Георги Иванов се очаква да пусне Михайлов на вратата и Сукуп, Хасани, Цветков и Костадинов в отбрана. Илиев и Старокин ще действат като дефанзивни полузащитници, а Огнянов и Зехиров ще стартират на двете крила. Чунчуков ще води атаката, а от по-задни позиции подкрепа ще му оказва Божилов.

В същото време гостите са без контузения Луков. Наставникът Веселин Великов най-вероятно ще стартира мача с Антонов на вратата и Милев, Ларин, Патев и Хубчев в отбрана. Димов и Аясс ще играят в средата на терена, а Шопов ще има по-атакуващи функции пред тях. Костадинов и Карагерен ще бъдат двете крила, а атаката ще води Будинов.

Първа професионална лига, 3 кръг:

ЧЕРНО МОРЕ – ДУНАВ

Вероятни състави:

Ч. МОРЕ: Михайлов, Сукуп, Хасани, Цветков, Костадинов, Илиев, Старокин, Зехиров, Огнянов, Божилов, Чунчуков

ДУНАВ: Антонов, Милчев, Ларин, Патев, Хубчев, Аясс, Димов, Карагерен, Шопов, Костадинов, Будинов

Стадион: “Тича”, Варна
Съдия: Ангел Ангелов
Начало: 18:15 часа

Ощр от категория Футбол