Намери ни
To Top

Митов: Боримиров ми каза, че всичко си е постарому

Треньорът на Левски Николай Митов заяви, че ще приеме всяко решение на ръководството на клуба, дори то да е свързано с неговото освобождаване. Той разкри и защо сините се представят слабо до момента – отпаднаха от Хайдук от Лига Европа и стартираха с равенство 0:0 срещу Локо Пд. И пожела тимът да бъде подсилен с още двама играчи, въпреки че новите през това лято са вече 11. „Просто на този отбор му трябва време и търпение, взехме футболисти, които дойдоха много по-късно.


Отборът бе напуснат от играчи, на които разчитах. И Божидар Кра-ев, и Мехди Бурабия бяха основни състезатели, но бяха продадени. С тях отборът щеше да изглежда по съвсем различен начин. Още от миналия сезон знаех, че тези хора трябва да са ми в основата на новия тим, разчитах на тях. Кра-ев е един от най-добрите млади футболисти и беше голмайстор на отбора. Бурабия беше най-силният халф в България през втория полусезон. На мен ми стана криво, като разбрах, че си тръгват. Който и да е на моето място как би се почувствал, щом знае, че е тръгнал да гради основата върху тях“, каза Митов в интервю за предаването „Домът на футбола“ по Диема спорт.

Той коментира и постоянните информации, че ще бъде сменен. „Това, което става в момента, не е добре за Левски, за момчетата в състава. Убеден съм, че те четат всичко това и колкото да ги успокояваш, има раздвоение у тях. Дори ми пращат есемеси футболистите: „Нали няма нищо вярно?“. Аз си водя тренировъчния процес, амбициран съм и това, което зависи от мен и моя щаб, го вършим. За другото вече ръководството трябва да каже. Аз приемам всяко решение. Но това напрежение трябва да се спре, защото Левски страда от него всеки ден.

Има нужда от един-двама футболисти на два поста. Първо е необходимо да се изгради отборът. Когато това стане, вече можеш да говориш за титла, за купа. Всеки треньор ще е спокоен тогава и ще преследва трофеи. Не сме готови още за такива неща, защото изграждаме тим. Може и да е неприятна, но истината е такава. Няма защо да заблуждаваме хората. Когато обещаваш неща, които не са изпълними, това рефлектира върху отбора, върху тебе. Аз имам вяра на играчите. Казах им, че можем да направим такъв отбор, който да бъде конкурентен на тимовете в България, които се борят за титлата. Тогава ще може да се поставят и по-големи цели в евротурнирите като влизане в групите. Искам след една година Левски пак да играе с Хайдук, за да видим на какво ниво е. Защото ние сега отпаднахме от хърватите, но те си бяха запазили основния състав, а ние правим изцяло нов“, посочи Митов.

„Мачът срещу Витоша щял да бъде последният ми тест? Аз не мисля по този начин, готвя се за двубоя. Ръководството трябва да реши останалото. Не бива от един мач да ти зависи съдбата. Той може ли да ми промени вижданията като треньор? Аз наблягам повече върху визията за бъдещето на Левски. Нормално е Боримиров да е бил разочарован след мача с Локо Пд. Не сме загубили, но този отбор трябваше да го победим – спор няма. Говорихме с Боримиров, той каза, че всичко си е постарому. Аз му отговорих, че каквото и решение да се вземе, ние с него се познаваме от доста години и ще го приема. Той застана зад гърба ми във важни моменти. Така че каквото и да прецени – той е в правото като спортен директор. Важно е добруването на Левски“, завърши Митов.

Ощр от категория Футбол