Намери ни
To Top

Президентът на пловдивчани: Продаваме Косоко, има договорка за друг клуб

Президентът на Ботев Пловдив Ангел Палийски разкри също така, че дните на Омар Косоко в отбора са преброени. Босът обяви, че има договорка за трансфера на 29-годишния играч в посока Обединените арабски емирства, като всичко е преминало в изключително коректен тон. „Още от пристигането му договорката беше да остане до лятото. Имахме разговор, той се съгласи да подпише за още една година, като уговорката бе през лятото да опитаме трансфер.


Той вече е на 29 години. На тази възраст е нормално за всеки играч да мисли за подобно нещо. Не знам при другите си престои в Литекс и ЦСКА какъв е бил, но в Ботев е изключително коректно момче, лоялно към клуба и съотборниците си. Всеки на негово място би злоупотребил с правото сам да води своите преговори. Да, реален интерес има от Обединените арабски емирства. Те го искаха още след първия мач с Бейтар. Тогава ни влязоха в положение, а желанието на Косоко също съвпада с тяхното желание. Затова го съхранихме за двубоите с Маритимо“, коментира Палийски. Клубът от ОАЕ е готов да плати 275 хиляди евро за правата му. Оферта за играча обаче е имало и от Турция.

„Да, в понеделник пристигна оферта и от Турция. Предложението на новия кандидат и това на клуба от ОАЕ е с почти еднакви финансови параметри. Косоко ще бъде продаден на този от двата клуба, който приеме договорът с Омар да бъде сключен след 4 август“, обяви пък агентът на нападателя Болеслав Козакевич.

„Вече имаме нещо предвид за негов заместник, като спазваме и желанието на треньора. Той поиска да има 2-3 дни за пълна концентрация. После ще направим консултация и ако ни позволят възможностите, ще вземем футболиста“, добави шефът на канарчетата.

Ощр от категория Трансфери