Намери ни
To Top

Булс с намек към Миротич за националния

Ситуацията около един от най-важните играчи на Серджо Скариоло в националния отбор на Испания се усложнява. Около месец преди началото на ЕвроБаскет 2017, крилото на Чикаго Никола Миротич е получил намек от страна на клубния си отбор, че би било по-добре да не играе за “фуриите” на първенството на Стария континент.

Роденият в Черна гора баскетболист преговаря за нов договор с клуба от Ветровития град, а при така поставеното условие, евентуалното му участие за испанците може да се окаже минус за професионалното му развитие. Миротич e родом от Подгорица, но още като дете заминава за Мадрид, където играе в школата на Реал, а в последствие получава и испански паспорт.


През миналия сезон 25-годишният Никола изигра 70 мача за Булс, в които постигна средно 10.6 точки, 5.5 борби и 1.1 асистенции, но на няколко пъти оставаше извън сметките на треньора Фред Хойберг без основателна причина. Досегашният му договор с Чикаго бе с годишна заплата от порядъка на $5 милиона, но с оглед на стабилното си представяне в трите сезона в НБА досега, 208-сантиметровият стрелец спокойно може да претендира за по-стабилна сделка от финансово естество.

За общо 218 мача в Лигата от 2014 година насам той постига по 10.7 точки, 5.3 борби, 1.2 асистенции, 0.8 отнети топки и 0.7 чадъра при 35.0% успеваемост от зоната за три точки.

Ощр от категория Баскетбол