Намери ни
To Top

Пътят на Лудогорец към Европа минава през Израел

Шампионът Лудогорец излиза тази вечер от 20 часа на стадион “Търнър” срещу израелския първенец Апоел Беер Шева в първи мач от третия предварителен кръг на Шампионската лига.

Двубоят е изключително важен за европейските амбиции на разградчани, които свикнаха да играят в групите на най-престижната надпревара. Преди две седмици Ботев Пловдив показа, че не е толкова страшно да се играе в Израел, като завърши 1:1 срещу Бейтар Йерусалим в Лига Европа, а след това в Бургас разгроми съперника.

“Орлите” едва ли изпитват притеснения от първата си среща с противвник от Израел и подхождат спокойно към предстоящия мач.


Лудогорец е достигал три пъти до третия предварителен кръг и неизменно е продължавал напред, като елиминира два пъти Партизан Белград и веднъж Цървена звезда.

Треньорът на Лудогорец Георги Дерменджиев най-вероятно ще заложи на състава от реванша с Жалгирис в предишния кръг. Тогава на върха на атаката действаше румънския голмайстор Клаудиу Кешерю, който вкара два гола за победата с 4:1. Румънският голаджия получи почивка за мача от вътрешния шампионат и е със свежи сили. Марселиньо ще действа на обичайната си позиция, а по крилата ще връхлитат Вандерсон отдясно и Кафу отляво.

В средата на терена ще действат обичайните заподозрени Светослав Дяков и Анисе. Лукас Саша ще е десен бек, а двойката централни защитници ще е Моци и Пластун. На вратата ще застане отново аржентинеца Браун, който показва висока класа.

Аут от състава на домакините са звездите Бен Сахар и Исаак Куенка, които може да пропуснат и реванша.

Ако успее да отстрани Апоел Беер Шева, то Лудогорец ще вземе десети европейски скалп след Слован Братислава, Партизан (2 пъти), Лацио, Дюделанж, Стяуа, Младост Подгорица, Цървена звезда, Виктория Пилзен и Жалгирис в мачове от директни елиминации.

Вероятни състави:

Апоел Беер Шева: Хаимов, Битон, Цедек, Витор, Корхут, Ейнбиндер, Огу, Ради, Меликсон, Нвакаеме, Барда.

Лудогорец: Браун, Натанаел, Пластун, Моци, Саша, Дяков, Анисе, Вандерсон, Марселиньо, Кафу, Кешерю.

Ощр от категория Шампионска лига