Намери ни
To Top

Чандъров държи 60% от правата на африканската перла на Ботев (Пд)

Отборът на Ботев (Пловдив) не държи изцяло правата върху котдивоарската си перла Яя Меледже, съобщава “Марица”. Те са поделени между “канарчетата” и собственика на Септември (София) Румен Чандъров. По непотвърдена информация разпределението е 60 на 40 в полза на бившия благодетел на “жълто-черните”.

19-годишният дефанзивен халф акостира на Коматево през лятото на 2016 година.


В Ботев го доведе лично Чандъров от школата си ДИТ. Затова и поделянето на правата върху собствеността не е изненада. Интересното е, че в началото феновете на пловдивчани приеха с недоверие и скептицизъм младия котдивоарец, но след това той се превърна в основен играч в селекцията на Николай Киров. Той има действащ договор с носителите на Купата на България до следващото лято.

“Наистина правата върху Меледже са поделени. Няма нужда да се контретизира съотношението в проценти. Въпреки скептицизма в началото, виждате сега как се представя с екипа на Ботев и колко качествен отбор успя да сглоби Николай Киров. Дори към него имаше оферти за по 200 -300 000 евро, но ги отклонихме. Меледже е още твърде млад и трябва да понатрупа още опит и да помогне на отбора. Ето сега например търсим качествен дефанзивен халф

Ощр от категория Футбол