Намери ни
To Top

Ботев заработи 675 000 евро в Лига Европа

Ботев ще получи от УЕФА общо 910 000 евро, ако тимът продължи победоносния си поход и успее да отстрани „Маритимо“ в третия предварителен кръг на Лига Европа. Досега воденият от Николай Киров отбор заработи 675 000 евро – 215 000 евро за класирането си в турнира, 225 000 евро за отстраняването на албанския „Партизани“ (Тирана) и още 235 000 евро за „скалпа“ на израелците от „Бейтар“ (Йерусалим). В тази сума не влизат парите от продажба на телевизионни и рекламни права и билети, макар че те не са особено голямо перо, пише вестник „Труд“.

От управата на ,Ботев“ не скриха разочарованието си, че от предоставените 10 074 билета за реванша срещу евреите на стадион „Лазур“ в Бургас не са успели да продадат дори и половината от това количество.


Затварянето на четирите блока в сектор „В“ пък не се е оказало чак толкова фатално във финансово изражение в сравнение с евентуална солена глоба, която е могло да бъде наложена от УЕФА. От събота сутринта на три места в Пловдив вече се продават безценните хартийки за първия мач с „Маритимо“.

Проблеми с глезена ще попречат на нападателя Стивън Петков да дебютира с екипа срещу „Славия“ в неделя, както и в предстоящите два сблъсъка с португалския „Маритимо“. 22-годишен футболист все още се възстановява от травмата в глезена, който му бил счупен през април.

Ощр от категория Футбол