Намери ни
To Top

Лудогорец си тръгна с три точки от „Българска армия“

Лудогорец се наложи над ЦСКА с 1:0 с в двубой от втори кръг на Първа професионална лига, който се игра на стадион „Българска армия“ в столицата. Единственият гол в срещата отбеляза Върджил Мисиджан в началото на второто полувреме.

Бразилецът Жоао Пауло бе близо до гола в 24-ата минута, когато се озова очи в очи с Георги Китанов, но стражът на „червените“ с крак парира удара му.


Най-доброто си положение за гол през първата част домакините пък пропуснаха в 36-ата минута, когато Кирил Десподов бе изведен на чиста позиция и стреля, но вратарят на шампионите Хорхе Броун бе на точното място и отрази удара му.

Гостите поведоха в резултата в 49-ата минута след груба грешка на Китанов, който се опита да улови наглед лесна топка, но я изпусна и Върджил Мисиджан се възползва по най-добрия начин от ситуацията, давайки преднина на Лудогорец. В 58-ата минута домакините останаха с десет души на терена – еквадорецът Кевин Меркадо падна за дузпа в наказателното поле на разградчани при съприкосновение с Абел Анисе, но съдията Ивайло Стоянов му показа втори жълт картон за симулация. С човек по-малко ЦСКА не успя да създаде нищо по-сериозно пред противниковата врата и единствено Кристиан Малинов направи нещо хубаво в 84-ата минута, когато негов удар със задна ножица бе отразен от Броун. Минута след това Джонатан Кафу пропусна да затвърди победата на Лудогорец, стреляйки с глава над гредата. За Лудогорец това е първи мач за новия сезон и първа победа, а ЦСКА остава с една точка от две срещи. В следващия кръг „армейците“ гостуват на Ботев Пловдив, а Лудогорец приема Локомотив Пловдив.

Ощр от категория Футбол