Намери ни
To Top

Спийт крачи към трета „мейджър“ титла

Световният номер 3 Джордан Спийт води с два удара след първите два дни на третия “мейджър” турнир по голф от началото на годината – The Open – в “Роял Бъркдейл”. Спийт е с шест под пара (65 и 69) и въпреки тежките атмосферни условия – силен дъжд, който дори прекрати играта за известно време, както и неспирен вятър – се извиси над основните си конкуренти.

На втора позиция за момента е Мат Кучар с четири под пара (65 и 71), докато Иън Полтър и Брукс Кьопка делят трето място с три под пара. Кьопка остава в борбата за втора поредна “мейджър” титла, след като преди това спечели US Open.


Пети е Ричи Рамзи с два под пара, а един удар по-назад са Рори Макилрой, Остин Конъли, Гари Уудланд и Ричард Бланд, като именно те са последните под пара. Макилрой привлече вниманието на феновете, след като бе цели пет удара над пара след шест дупки в първия ден, но впоследствие успя да направи достатъчно солидни изпълнения, за да се върне в битката за отличието, което спечели през 2014 година.

Джордан Спийт обаче остава фаворит за титлата, която би била негова трета в “мейджър” турнирите, а и статистиката е на негова страна – последните два случая, когато той започна такова събитие с резултати под 70 в първите два дни, спечели трофеите (“Мастърс” и US Open). Алфи Плант пък със сигурност ще вземе сребърния медал, полагащ се на най-добрия аматьор, защото само той успя да премине пресявката след първите два дни с резултати 73 и 71, които му отреждат 46-а позиция в класирането до момента.

Ощр от категория Спорт