Намери ни
To Top

Гофен отпадна преди полуфиналите в Умаг

Топ поставеният в схемата на тенис турнира от сериите АТР250 в Умаг Давид Гофен отпадна изненадващо преди полуфиналната фаза след поражение 5:7, 3:6 от състезаващия се с “уайлд кард” представител на домакините Иван Додиг. Преди да приеме поканата на организаторите за събитието хърватинът нямаше победа в световния тур от юни 2016 година, но сега ще се бори за място на финала срещу руснака Андрей Рубльов. За Гофен пък това бе първа поява на корта в състезателна обстановка след тежката контузия, която получи на „Ролан Гарос“ и поради която пропусна целия сезон на трева и най-вече „Уимбълдън“.

Додиг е 412-и в световната ранглиста на сингъл, но през последната година се бе съсредоточил върху изявите си на двойки, където пък е седми в класацията.


Той има само една титла на сингъл от 2011 година в Загреб и сега има изгоден шанс да добави още едно отличие в колекцията си. Неговият съперник Рубльов също поднесе изненада, защото елиминира актуалния шампион Фабио Фонини с 6:7(5), 6:2, 7:6(2). Другият полуфинал в Умаг ще бъде между Алесандро Джанеси (победител преди това Родриго Дутра Силва) и Паоло Лоренци, който срази Иржи Весели.

Ощр от категория Тенис