Намери ни
To Top

Пирин търси втора победа, Септември – първа точка

На старта на сезона в Първа професионална лига Пирин (Благоевград) изненада жънещия успехи в Европа Ботев (Пловдив) и го победи с 1:0 в Коматево. Днес “орлетата” излизат в първия си домакински мач и ще се постараят да запазят пълния си актив от точки. Техен съперник ще е новакът Септември (София), който започна кампанията с поражение от Дунав и ще се стреми да стигне поне до равенство на стадион “Христо Ботев”.

Наставникът на Пирин Милен Радуканов ще заложи на същия състав, който надви Ботев.


През седмицата “орлетата” се подсилиха с крилото Радослав Кирилов, който трябваше да бъде картотекиран късно снощи. Атаката на домакините отново ще се води от Станислав Костов, подпомаган от Даниел Младенов, Тодор Траянов и Димитър Благов.

Септември ще бъде без наказания централен защитник Траян Траянов. В тима на Димитър Васев обаче има достатъчно опитни футболисти, начело с Александър Бранеков и Борис Галчев, които едва ли ще се дадат лесно в Благоевград. Крис Гади вече е възстановен, но в предни позиции отново ще стартира Мартин Тошев.

Пирин е в серия от 11 поредни мача без загуба у дома в първенството. За последно отборът претърпя поражение на свой терен срещу Лудогорец на 14 октомври 2016 година.

ППЛ, 2-и кръг:

ПИРИН (БЛАГОЕВГРАД) – СЕПТЕМВРИ (СОФИЯ)

Вероятни състави:

ПИРИН (4-2-3-1): Макенджиев; Башлиев, Сандев, С. Николов, Попев; А. Костадинов, Паланков; Младенов, Т. Траянов, Благоев; С. Костов
Старши треньор: М. Радуканов
СЕПТЕМВРИ (4-2-3-1): Галев; Дяков, Бранеков, Сандански, Р. Трифонов; А. Иванов, Д. Георгиев; Вълчанов, Галчев, Романов; М. Тошев
Старши треньор: Д. Васев

СЪДИЯ: Ангел Ангелов
СТАДИОН: “Христо Ботев”
НАЧАЛО: 18:45 часа

Ощр от категория Футбол