Намери ни
To Top

Драма до последно с български топ състезателки на пясъка

Ася Динова и Славина Колева останаха на крачка от влизане в основната схема на силния турнир по плажен волейбол в столицата на Словения – Любляна, който от тази година е част от Сателитната верига на Европейската конфедерация (CEV).

Динова и Колева трябваше да започнат от първи квалификационен кръг. На старта те имаха за съпернички Мерве Незир и Алейна Венче от Турция. Това се оказа и най-равностойният двубой от всички в тази фаза на турнира, като развръзката в този мач дойде след оспорван тайбрек.


Българските волейболистки показаха страхотен характер, за да се наложат след 2:1 (21:15, 18:21 и 19:17) след 51 минути игра.

В следващия кръг Ася и Славина се изправиха срещу силните румънки, поставени под №1 в квалификациите – Адриана-Мария Матей и Беата Вайда. Последва нов тригеймов мач, но този път българските волейболистки не успяха да достигнат до успеха и в крайна сметка отстъпиха с 1:2 (21:19, 21:23, 11:15) след 52 минути.

Другата българска двойка, която стартира в квалификациите на турнира с №7 – Ирена Мишонова и Светла Ангелова, не успя да преодолее първото си препятствие, холандския тандем Меред де Врийс и Кирине Оостервелд. След 32 минути игра холандките се наложиха с 2:0 (22:20, 21:14).

Турнирът в словенската столица е с награден фонд 4000 евро.

BGvolleyball.com

Ощр от категория Спорт