Намери ни
To Top

Димитров получи “уайлд кард” за Вашингтон

Григор Димитров получи “уайлд кард” от организаторите на тенис турнира от сериите АТР500 във Вашингтон. Хасковлията заедно с четвъртфиналиста от “Уимбълдън” Милош Раонич са звездните попълнения в последния момент в стартовия списък, като канадецът също е с покана.

Миналата година Григор отпадна още в първия си мач във Вашингтон (4:6, 4:6 от Даниел Еванс), така че няма да има нужда да се притеснява, че ще трябва да покрива висок стандарт и да се притеснява за защита на точки за световната ранглиста. Димитров ще има спокойствието, че дори само с една победа в американската столица ще увеличи актива си за класацията на АТР и ще надгради над досегашния прогрес, който го върна в топ 10 за първи път от 2015 година.


КОЛКО ТОЧКИ ИМА ДА ЗАЩИТАВА ГРИГОР ДИМИТРОВ ДО КРАЯ НА ГОДИНАТА?

Освен Димитров и Раонич, във Вашингтон със сигурност ще участват Кей Нишикори, Хуан Мартин дел Потро и Гаел Монфис. Тенис турнирът от сериите АТР500 на открити твърди кортове ще се проведе между 29 юли и 6 август. При дамите “уайлд кард” в последния момент получиха Симона Халеп и Слоун Стивънс.

Ощр от категория Тенис