Намери ни
To Top

Жозе Моуриньо с остра нападка към Реал

Мениджърът на Челси Жозе Моуриньо очевидно не е доволен от въведения от УЕФА финансов феърплей. 51-годишният специалист от Сетубал заяви, че след приемането на новите правила Челси предимно прави изходящи трансфери, а най-облагодателствани са основните претенденти на „сините“ в Англия и евротурнирите, като сред вторите е и бившият му клуб Реал (Мадрид).

„Вече правим пари от продажби, за да харчим. Сега през всеки трансферен прозорец Челси продава футболисти“, недоволен е Моу.


„На този етап не сме клуб, който харчи неограничено – парите, които правим от продажба на наши играчи, са повече от разходите по закупуването на нови попълнения“.

„Когато УЕФА въведе финансовия феърплей, се опита чрез него да изравни шансовете на различните отбори. Истината обаче е, че големите отбори, които с години са били на върха, останаха тези, които харчат най-много заради по-голямата си фенска база и по-големите приходи. Затова Реал (Мадрид), Барселона, Байерн, Манчестър Юнайтед – всички тези колоси имат предимство“, обясни Моуриньо последствията от реформата на Европейската централа.

Ощр от категория Футбол