Намери ни
To Top

Дерменджиев хвали играчите си

Старши треньорът на Лудогорец Георги Дерменджиев демонстрира завидно самочувствие след категоричния успех с 4:1 над Жалгирис, който класира “орлите” в третия квалификационен кръг на Шампионската лига. Специалистът заяви, че нито за миг не се е усъмнил в преодоляването на съперника и похвали играчите си за показания характер въпреки допуснатия гол. Дерменджиев призна, че приема с насмешка спекулациите за неговата смяна, като пожела на всички онези, които го сменят, “много късмет и здраве”.

“И в първия мач, въпреки че загубихме, имахме определени ситуации, в които можеше да отбележим гол.


Видяхте, че дори и след като ни поведоха тази вечер, показахме, че притежаваме характер. Отборът на Жалгирис е в добра игрова форма, докато ние тепърва навлизаме в ритъм. В началото имаше известно лъкатушене, но в крайна сметка създадохме достатъчно ситуации и видяхте какви голове реализирахме. За мен бе важно да падне първият гол. Не съм се съмнявал нито за миг, че ще отстраним противника”, демонстрира увереност Дерменджиев.
Лудогорец – Жалгирис+101
“Започнахме добре мача, контролирахме развоя на събитията, но за съжаление допуснахме една грешка, след която ни реализираха гол. Най-важното е, че не се поддадохме на емоцията и продължихме да контролираме събитията на терена. След попадението на Натанаел пък нещата придобиха коренно различен облик. За нас е важно, че навлизаме във форма. Грешки винаги ще има – едни фатални, други – не толкова. Целта е да ги сведем до минимум, защото само така ще печелим. Нищо кой знае какво не съм казал в съблекалнята на почивката. Футболистите са изключително добри момчета и много добре знаят какво значи този мач”, допълни още треньорът.
Лудогорец – Жалгирис+101
“Пожелавам успех на Левски и Ботев (Пловдив), тъй като това са едни добри отбори, които разполагат с качествени треньори и доказаха, че могат да играят футбол. На тези, които искат да ме сменят, пожелавам много късмет и здраве. Аз нито за миг не съм бил притеснен в продължаването напред, защото знам как е подготвен отборът, с какви съперници играхме лятото и в какво състояние сме. Убеден съм в класата на моите футболисти и играта, която могат да покажат. Нека бъдем позитивни”, завърши Дерменджиев.

Ощр от категория Трансфери