Намери ни
To Top

Това е истинският Лудогорец в ШЛ!

Лудогорец разгроми тима на Жалгирис с 4:1 в мач реванш от втория предварителен кръг на Шампионската лига. Българският шампион си го върна тъпкано за загубата с 1:2 в първия двубой в Литва. С общ резултат 5:3 “орлите” се класираха за третия кръг от надпреварата, където ще срещнат шампиона на Израел – Апоел Беер-Шева.

Нюаджи даде преднина на гостите в 15-ата минута, но разградчани стигнаха до впечатляващ обрат.


В 41-ата Натанаел изравни. В 55-ата минута Вандерсон вкара за 2:1, а минута по-късно Кешеру покачи на 3:1. В 74-ата Кешеру отбеляза за 4:1.
Лудогорец – Жалгирис+101

Официален дебют за „орлите“ направи новият вратар Хорхе Броун.

Лудогорец излезе коренно променен от първата среща и особено през второто полувреме напълно надигра своя съперник. Възпитаниците на Георги Дерменджиев не оставиха никакъв шанс на своя опонент и 4:1 бе най-малкото, с което литовците се отърваха. „Орлите“ успяха да сътворят няколко впечатляващи атаки, които напомниха за най-силните мачове на отбора в турнира на богатите.

Първото попадение в срещата реализира Нюаджи в 15-ата минута, след груба грешка на Светослав Дяков и бранителите на домакините.

В 21-ата минута Козмин Моци отправи опасен изстрел, но вратарят на гостите демонстрира отличен рефлекс и изби.

В 27-ата минута Лукас Саша се освободи от противников бранител и шутира без подготовка, но в аут.
Лудогорец – Жалгирис+101

Минута по-късно Вандерсон намери Клаудио Кешеру в наказателното поле, който от удобна позиция не успя да реализира.

В 36-ата минута Моци пропусна да се разпише с глава от чиста позиция.

В 41-ата минута българският шампион изравни. Вандерсон намери майсторски Кешеру, който предостави на Натанаел. Бранителят прати кълбото в мрежата след удар по земя с неудобния десен крак.
Лудогорец – Жалгирис+101

През втората част на терена имаше само един тим – този на българския шампион. В 54-ата минута Лудогорец пропусна нова възможност. Вандерсон сложи топката на главата на Марселиньо, който от няколко метра не успя да реализира с глава.

В 55-ата минута логичното се случи. Вандерсон центрира към Марселиньо, който се хвърли и заблуди вратаря и топката се озова в мрежата за 2:1.

Окрилени от гола възпитаниците на Георги Дерменджиев продължиха да атакуват и набезите им дадоха резултат.
Лудогорец – Жалгирис+101

Минута след второто попадение Натанаел проби по лявото крило и намери Кешеру. Нападателят не остави шанс на стража на Жалгирис с красив удар от въздуха за 3:1.

Шоуто с марка „Лудогорец“ продължи. В 64-ата минута Марселиньо „навърза“ няколко играчи на противника и пробва късмета си. Вратарят на гостите скъси ъгъла и изби. При добавката Джонатан Кафу пропусна от удобна позиция.

В 74-ата минута „орлите“ сложиха точка на спора. Вандерсон изведе Лукаш Саша по дясното крило. Бранителят подаде към Кешеру и за нападателя не остана нищо друго освен да опъне мрежата за 4:1.

В минутите до края Лудогорец можеше да отбележи и пети гол, но попадение на Марселиньо не бе зачетено заради засада.

ЛУДОГОРЕЦ – ЖАЛГИРИС 4:1

0:1 Нюаджи 15
1:1 Натанаел 41
2:1 Вандерсон 55
3:1 Кешеру 56
4:1 Кешеру 74

ЛУДОГОРЕЦ: 1. Броун, 8. Лукас Саша, 32. Пластун, 30. Моци, 6. Натанаел, 18. Дяков, 12. Анисе, 22. Кафу (81-Мисиджан), 84. Марселиньо, 88. Вандерсон (86-Жоао Пауло), 28. Кешерю (88-Лукоки)

ЖАЛГИРИС: 1. Виткаускас, 2. Климавичиус, 5. Слингард, 6. Мбоджи, 7. Благоевич, 8. Ваиткунас, 16. Траоре (46-Атайч), 27. Люжич, 44. Нюаджи, 80. Еливелто, 88. Куклис

Жълти картони: Моци, Дяков (Лудогорец)

Ощр от категория Шампионска лига