Намери ни
To Top

“Синя” България вярва!

Левски посреща Хайдук (Сплит) от 20:00 часа тази вечер в мач-реванш от втория квалификационен кръг на Лига Европа. Въпреки сериозните кадрови проблеми и загубата с 0:1 преди седмица, “сините” имат реални шансове да елиминират хърватския тим, който на собствен терен с нищо не показа, че е по-добър. За съжаление, футболистите на Николай Митов ще трябва да играят пред празни трибуни заради наказание от УЕФА в своя мач номер 200 в европейските клубни турнири, но феновете на тима се надяват, че това няма да се окаже фатално и ще могат да покдрепят любимците си в следващия кръг.

Контузиите на Давид Яблонски и Антонио Вутов объркаха плановете на Митов и той ще трябва да прекроява предварително начертания състав.


На вратата ще е Божидар Митрев, в центъра на защитата дошлият това лято от Верея (Стара Загора) Георги Ангелов ще застане до Димитър Пиргов, а крайни бранители ще са Милош Цветкович и Иван Горанов. Роман Прохазка и Франсис Нар ще действат като външни халфове, а в средата на терена ще си партнират Васил Панайотов, Нелуц Рошу и Жорди Гомес, на когото се възлагат огромни надежди. В предни позиции най-вероятно отново ще стартира Жуниор Мапуку, но след почивката със сигурност ще се появи и Серджиу Буш.

Хърватите бяха много доволни от резултата в първата среща и са сигурни, че ще продължат. В този тон беше и изказването на старши треньора Жоан Карийо пред медиите в София. Той отново ще се спре на схема с двама нападатели в лицето на Анте Ерцег и Марко Футач. Като цяло се очаква Хайдук да излезе със състава от първия мач.

Двата тима се срещнаха в първия кръг на турнира за Купата на УЕФА през сезон 1999/2000, като тогава Левски направи нулево равенство в Сплит, а след това разгроми хърватския гранд с 3:0 на “Герена”.

Лига Европа, втори предварителен кръг:

ЛЕВСКИ – ХАЙДУК (в първия мач 0:1)

Вероятни състави:

ЛЕВСКИ (4-2-3-1): Митрев; Цветкович, Г. Ангелов, Пиргов, Горанов; Рошу, Панайотов; Прохазка, Гомес, Нар; Мапуку
Старши треньор: Н. Митов
ХАЙДУК (4-4-2): Стипица; Тудор, Нижич, Лопес, Мемола; Хамза, Влашич, Радошевич, Генцоглу; Футач, Ерцег
Старши треньор: Ж. Карийо

СЪДИЯ: Али Палабъйък (Турция)
СТАДИОН: “Vivacom Арена Георги Аспарухов”
НАЧАЛО: 20:00 часа

Ощр от категория Футбол