Намери ни
To Top

Окрилен Лудогорец обърна Жалгирис и продължава похода си в Шампионска лига

Отборът на Лудогорец се класира за третия квалификационен кръг на Шампионска лига, след като постигна впечатляващ обрат срещу литовския Жалгирис.

Възпитаниците на Георги Дермеджиев изоставаха с 1:2 от първата среща във Вилнюс, но показаха зъби и нокти и абсолютно заслужено спечелиха с 4:1 в Разград. Така шесткратните шампиони на България с общ резултат от 5:3 си осигуриха участие в третия квалификационен кръг на най-елитната футболна надпревара, където по всяка вероятност техен съперник ще бъде Апоел Беер Шеева от Израел.

Иначе срещата стартира по кошмарен начин за “орлите“, след като отново бившият играч на ЦСКА Серж Нюаджи смълча трибуните на „Лудогорец Арена“.


В 15-та минута след груба грешка на капитана Светослав Дяков и бранителите на домакините Нюаджи бе намерен сам след перфектен пас на Матия Люич. Впоследствие тогоанецът не изпита никакви затруднения и изпрати топката неспасяемо в мрежата на Хорхе Броун, за който това бе и официален дебют с екипа на Лудогорец.

В 22-та минута „орлите“ получиха отлична възможност да изравнят резултата, но отличен удар на Козмин Моци бе избит от стража на литовците Армантас Виткаускас.

Дo края на първото полувреме атаката на Лудогорец се изостри, което в крайна сметка логично доведе до възстановяване на равенството. В 42-та минута може би за първи път гостите допуснаха по-сериозна грешка в защита, от която Натанаел се възползва максимално и с красиво попадение изравни за 1:1.

В началото на втората част ситуацията на терена коренно се промени, след като само в рамките на една минута българският първенец успя да обърне резултата за 3:1, с което взриви трибуните на „Лудогорец Арена“.

Точно 10 минути след подновяването на играта Вандерсон пое атаката на разградчани по десния фланг, след което отправи залъгващо центриране към наказателното поле на гостите, което видимо заблуди Виткаускас и топката влезе за втори път в мрежата на стража на Хайдук.

Само минута по-късно Натанаел поведе отляво атаката на видимо окрилените футболисти на Георги Дерменджиев и чрез брилянтно негово подаване Клаудиу Кешеру покачи за 3:1 с ювелирен удар от въздуха.

В 74-та минута шампионите на България нанесоха още един удар по самочувствието на Жалгирис, отбелязвайки решителен гол за 4:1. Той дойде, след като Лукас Саша подаде с перфектен пас към Кешеру, който от своя страна бе безкомпромисен и за втори път наниза топката във вратата на гостите. Това бе и шести гол за румънския национал в европейските турнири с екипа на „орлите“.

В 80-та минута Лудогорец бе близо до това да направи визитата на литовците катастрофална, но гол на Марселиньо резонно бе отменен заради засада.

До края на срещата разградчани търсеха пето попадение, но в крайна сметка до такова не се стигна и срещата завърши с резултата 4:1 за футболистите на Георги Дерменджиев. Така те заслужено си осигуриха и класирането за следващия квалификационен кръг на Шампионска лига.

Ощр от категория Футбол