Намери ни
To Top

Ще имаме два отбора на Европейското по стрийт футбол

България ще бъде представена от мъжки и дамски отбор на тазгодишното Европейско първенство по стрийт футбол, което ще се проведе от 20 до 22 юли в германския курорт Прора. Турнирът се провежда за трета поредна година, а страната ни е редовен участник в него, благодарение на селектираните и подготвени от „Спортс Мениджмънт България“ състави.

И при двете си предходни участия мъжкият тим на България спечели бронзовите медали, а през 2015 година единственият ни дамски ни състав играл в състезанието до момента взе купата за феърплей.

Шампионатът се провежда във формат с трима полеви играчи (и без вратар) на терен с размери 15х10 метра и хокейни врати (2х1,2 метра), ограден с мантинели, които са високи 1 метър, над които има и двуметрова мрежа.


Играе се с футзал топка с размер 4, която много рядко напуска игралното поле поради наличието на ограждения. Продължителността на мачовете е между 3 и 4 минути.

Очаква се в тазгодишното първенство да вземат участие 17 дамски и 15 мъжки отбора като обикновено по време на турнира всички играят помежду си, след което има фаза на преки елиминации – ¼-финал, полуфинал и финал.

Тази година в мъжкият отбор отново попаднаха трима бивши състезатели на футзалния клуб „Танг Ра“ – Асен Станков, Славчо Здравков и Димитър Митев. Четвъртият играч е Владислав Радославов. В дамския тим има три бивши футболистки на Академик София – Кристина Александрова, Мартина Костелянчик и Албена Тончева. Четвъртата състезателка е капитанката на националния тим по стрийт футбол от 2015 година – Михаела Първанова. Отборите бяха подготвени от бившите национални селекционери на „Отбор на надеждата“ Методи Здравков и Младен Христов.

Както и през 2015 година, генерален спонсор на националните отбори ще бъде фирма „Бестимекс“. Компанията подкрепи и мъжкия състав през 2016 година с дъщерното си дружество „Дием“. Доставчик на екипировката за националите традиционно е варненската фирма „Misho Sport“.

Ощр от категория Спорт