Намери ни
To Top

Маестрото: Не мога да повярвам на това, което се случи

„Това е много специален момент за нас като семейство, още повече, че и момчетата ми бяха на трибуните, макар че те много не осъзнават какво точно се случи. Надявам се един ден да го разберат.”

Думите са на Роджър Федерер и бяха изречени, след като швейцарецът спечели за рекорден осми път титлата на „Уимбълдън”. Така Маестрото, който на 8 август ще навърши 36 години, стана най-възрастният шампион на Откритото първенство на Великобритания в Откритата ера на тениса след 1968 година.


„Жестоко е, но той се бори. Той е герой и го поздравявам за страхотния турнир, който направи. Трябва да бъде горд, стигна до финала на „Уимбълдън“. Да не се чувстваш добре на финал е наистина жестоко, но вярвам, че той ще има по-добри мигове”, каза Федерер за своя съперник във финала Марин Чилич, когото надви с 6:3, 6:1, 6:4 за 101 минути игра. Хърватинът на два пъти се възползва от медицински таймаут по време на срещата, а при първия не успя да сдържи сълзите си. Такива имаше и в очите на Федерер след края на мача, но те бяха от щастие.

„Да бъдеш шампион, да държиш купата в ръце, да си здрав, това е най-прекрасното. Спечелих турнира без загубен сет. Не мога да повярвам на това, което се случи. Трудно е да си го представя. Не бях сигурен, че ще мога да стигна до финала тук отново след това, което се случи през миналата година. Надявах се на този шанс. Той дойде и аз го направих.”

Ощр от категория Тенис