Намери ни
To Top

Моу похвали клубовете от Висшата лига и Арсенал за новия договор на Венгер

„Арсенал показа невероятно отношение към Арсен Венгер с контракта за още две години. Това иска всеки мениджър – неговият клуб да е достатъчно силен, за да взема сам решения, вместо да се съобразява с публичното и фенското мнение.”

Така отговори Жозе Моуриньо на въпроса какво смята за факта, че Арсенал предложи нов договор на своя мениджър, чийто контракт изтичаше това лято.

Наставникът на Манчестър Юнайтед коментира и ситуацията на трансферния пазар към момента, след като вече се сдоби с две летни попълнения в лицето на Ромелу Лукаку от Евертън и Виктор Линдельоф от Бенфика.


„Трансферният пазар е доста странен. Има страхотни играчи, които могат да се купят. Не са много, а цените им са просто… извън контекста. Затова смятам, че клубовете, които отказват да продават звездите си, са с една крачка пред останалите. Отборите от Висшата лига вече са толкова могъщи, че просто отказват да продават определени футболисти. Има доста такива клубове към момента, което показва защо първенството е толкова трудно. Всички ще са конкуренти и всеки мач ще е труден. Винаги има шанс да загубиш, затова Висшата лига е толкова вълнуваща”, обясни Жозе.

Ощр от категория Анализ