Намери ни
To Top

Винъс Уилямс и Гарбине Мугуруса излизат за титлата на Уимбълдън при жените

Винъс Уилямс и №14 в схемата Гарбине Мугуруса излизат на централния корт на „Ол Инглънд клъб“ за титлата на Уимбълдън при жените.

Американката ще се бори за шестата си титла в Лондон. На 37 години Винъс може да стане най-възрастната шампионка на Уимбълдън в Оупън ерата в най-добрия си сезон от десетилетие. По-голямата Уилямс спори за титлата на Откритото първенство на Австралия през януари, където отстъпи на сестра си.


За последно Винъс игра два финала в един сезон в Шлема през 2003 г.

Испанката Мугуруса за втори път стигна до последния мач в Лондон след 2015-а, когато отстъпи на Серина Уилямс. Любопитно е да се спомене, че последната, побеждавала 37-годишна на финала тук, е сегашната треньорка на родената в Каракас тенисистка Кончита Мартинес, която се справи с Мартина Навратилова през 1994-а.
Гарбине, която е на 23 години, победи по пътя си към финала две шампионки от Шлема в лицето на Ангелик Кербер и Светлана Кузнецова, а на полуфинала даде само 2 гейма на Магдалена Рибарикова.

Винъс води с 3-1 победи в директните двубои. Тя спечели първите три мача на твърди кортове между 2013-а и 2015-а във Флорианополис, Окланд и Ухан, където Мугуруса се отказа заради травма при 6:3, 3:0. Последната им среща беше през май в Рим, когато Гарбине надделя с 6:2, 3:6, 6:2.

Ощр от категория Тенис