sportove.net

Нямаме загуба като гост на израелци

Български отбор не загуби и осмото си гостуване на израелски. До момента активът на нашите тимове срещу еврейски е 3 победи и 5 ремита.

Равенството е шесто за Ботев като гост в Европа. След него сборът от победите и ремитата на чужд терен на „канарчетата” се изравни със загубите.


Балансът на чужд терен е 6 победи, 6 ремита и 12 загуби.

1:1 вече е най-често срещаният резултат в мачовете на Ботев в турнирите. Той бе фиксиран за шести път (12,77%) от всичките. Също 6 пъти се е стигало и до победа за „канарчетата” с 1:0.

Серкан Юсеин вкара първият си гол в Европа, а Крум Стоянов първата си асистенция.

Ботев едва за втори път в историята не загуби второ поредно гостуване в Европа. Единствената по-дълга серия е от 2013 и 2014-а. Тогава в 4 поредни срещу Ботев не падна при визити на Аста-на, Зрински Мостар, Щутгарт и Ли-бертас.

Ботев за втори път стигна до 1:1 в първи мач като гост в турнирите. Предишният път беше срещу босненският Зрински Мостар през 2013 година. На реванша, който и тогава се игра в Бургас Ботев победи с 2:0.


Опитайте приставката на Sportove.net за Google Chrome. С нея получавате в реално време най-актуалните новини директно в браузъра.