Намери ни
To Top

„Време за игра!“ – олимпийският девиз на бейзбола и софтбола

Световната бейзболна и софтболна конфедерация (WBSC) има нов девиз: „Време за игра!“ (Game Time!). Той бе представен вчера на церемония в Лозана (Швейц) като част от новата идентичност на организацията, извоювала правото на двата американски спорта да се завърнат в олимпийското семейство.

Гости на събитието в аудиторията на Олимпийския музей бяха редица членове на МОК, които се запознаха с основните цели на бейзбола и софтбола по пътя им към игрите в Токио ’20 и след това. Присъстваха и представители на множество международни спортни федерации, спонсори, партньори и журналисти.


Президентът на WBSC Рикардо Фракари увери, че ръководството „вече има визия за 2024, 2028 г. и отвъд“, и декларира амбициозен план след 7 години бейзболното и софтболното общество да наброява 1 млрд. души. В момента двете игри се практикуват и следят от около 200 млн. играчи и фенове по света.

„WBSC е невероятно развълнувана да се завърне на олимпийските игри в Токио ’20, където бейзболът и софтболът ще се играят за първи път след 2008 г. – заяви Фракари. – Но ние вече гледаме към 2024, 2028 г. и отвъд. Създадохме нов бранд, за да покажем дългосрочната стойност на нашите спортове за олимпиадата и олимпийското движение. Развиваме бейзбола и софтбола, като ги правим по-достъпни и по-динамични от всякога. Сега е време да превърнем нашия потенциал в успех. Сега е: Време за игра!“

Ощр от категория Спорт