Намери ни
To Top

Етър и Локо (Пд) откриват новия сезон в Първа лига

Днес в 18:45 часа отборите на Етър и Локомотив (Пловдив) ще имат честта да открият новия сезон в Първа професионална лига. Двата тима ще изиграят първия мач за новата кампания в елита. За съжаление на всички почитатели на футбола от Велико Търново, срещата няма да се играе на стадион “Ивайло”, а на градския стадион в Ловеч. Причината е, че съоръжението в старопрестолния град няма осветление.


Това донякъде ще развали празника на “виолетовите” при официалното им завръщане в елита, но със сигурност тимът ще има достатъчно солидна подкрепа и в Ловеч.

И двата отбора ще искат да започнат сезона ударно с победа на сметката си. Любопитен факт е, че Локомотив вече 11 поредни години не е стартирал кампанията с победа. За последно “смърфовете” победиха в 1 кръг тима на Рилски спортист през 2006 година. След това пловдивчани записаха 7 равенства и 3 загуби на сметката си и със сигурност ще искат да счупят каръка днес.

Нещата на “Лаута” обаче не са цветущи преди началото насезона. Треньорът Войн Войнов не може да разчита на голяма част от новите си играчи. Причината за това е, че те още не са картотекирани в БФС. Единствено Пламен Николов е готов за игра. Малък шанс да играе има и за вратаря Мори Диау, ако жълтата му карта пристигне навреме.

В Етър нещата са доста по-позитивни и великотърновци са оптимисти, че ще стартират сезона с победа. От групата за мача отпаднаха единствено наказаните Иван Стоянов и Йордан Апостолов, както и контузеният Симеон Иванов. В тяхно отсъствие Станислав Генчев се очаква да пусне в игра Акалски на вратата и Минев, Скерлев, Василев и Александров в отбрана. Кямил и Пехливанов ще са опорви полузащитници, а Тодоров и Атанасов ще действат на крилата. Атаката ще води Петков, а зад гърба му ще действа Колев.

В същото време Локо се очаква да излезе в състав Пиргов на вратата и пред него Крумов, Николов, Марков и Везалов. Траянов и Серджо ще са опорни халфове, а Мартинович ще е в ролята на плеймейкър. Кики и Бакалов ще оперират по крилата, а в предни позиции ще е Мартин Камбуров.

Първа професионална лига, 1 кръг:

ЕТЪР – ЛОКОМОТИВ (ПЛОВДИВ)

Вероятни състави:

ЕТЪР: Акалски, Минев, Скерлев, Василев, Александров, Кямил, Пехливанов, Тодоров, Атанасов, Колев, Петков

ЛОКО: Пиргов, Крумов, Николов, Марков, Везалов, Траянов, Серджо, Мартинович, Кики, Бакалов, Камбуров

Стадион: Градски, Ловеч
Съдия: Ивайло Стоянов
Начало: 18:45 часа

Ощр от категория Футбол