Намери ни
To Top

Глупава дузпа провали Левски срещу прехваления Хайдук – хърватите в глуха отбрана в края

Хайдук и Левски играят при 1:0 в първи мач от втория предварителен кръг на Лига Европа. Резултатът откри Футакш, който вкара от дузпа в 24-ата минута.

Официален дебют със синята фланелка прави новото румънско попълнение Нелуц Рошу, който ще си партнира в халфовата линия с Панайотов и възстановения Антонио Вутов. От титулярния състав, който започна при гостуването на Сутиеска, отпадат Георги Ангелов и Адениджи.


Другото най-ново попълнение на сините – испанецът Жорди Гомес, остава на пейката.

Първата много сериозна опасност бе пред вратата на домакините. В 3-ата минута Нар подаде към Горанов, който центрира отлично между централните бранители и вратаря на хърватите, но сантиметри не достигнаха на Мапуку да засече топката в празната врата.

В 7-ата минута Влашич се завъртя на 180 градуса и опита да затрудни Митрев след фалцов изстрел с левия крак, но той бе твърде неточен.

Добрата игра на Левски до този момент бе развалена от необмислен шпагат на Димитър Пиргов в наказателното поле, с който фаулира Генцоглу и реферът посочи бялата точка, а унгарецът Футакш вкара отсъдената дузпа.

До края на полувремето футболистите на двата отбора се задоволиха с битка в центъра на терена, а положенията пред двете врати липсваха.

В началото на втората част Хайдук наложи превъзходство и изнесе играта в половината на Левски. ПВъпреки това положенията пред синята врата са изключителна рядкост. В 56-ата минута Влашич стреля от фаул, Митрев изби, а при добавката Радошевич шутира в аут.

Левски отговори моментално с бърза атака и изстрел на Нар, който обаче не намери целта.

След час игра реферът спря мача, тъй като феновете на домакините хвърлиха на терена бутилки и запалки, което със сигурност ще им коства тежко наказание.

Той бе подновен след две минутна пауза, а секунди след това силен шут на Ерцег извън наказателното поле затрудни сериозно Митрев, но вратарят на сините се справи добре и изби.

В 78-ата минута Цветкович центрира отдясно, Буш пропусна топката за Панайотов, който стреля опасно с глава, но над вратата. Само 120 секунди по-късно Влашич като по чудо не отбеляза втори гол в българската врата. Футболистът на Хайдук преодоля с физика двама български футболисти и отправи изключително опасен диагонален шут по земя от 14-15 метра, който профуча покрай лявата греда.

Ощр от категория Футбол